середу, 3 січня 2018 р.

Педагогічні читання

Відповідно до плану роботи педагогічного колективу Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки на зимові канікули, 03 січня 2018 року, пройшли педагогічні читання на тему "Самоосвіта - як умова професійного росту педагога".
Метою заходу є удосконалення професійної та медіакомпетентності педагогічних працівників,  оновлення інформаційного та методичного забезпечення навчально-виробничого та виховного процесу, впровадження нових технологій за допомогою застосування різноформатного медіаконтенту, сприяння творчому та професійному розвитку викладачів, майстрів виробничого навчання, поширення перспективного досвіду в педагогічній діяльності. Цьогоріч педагогічні читання пройшли у формі "круглого столу" на якому розглядалися питання, що активно обговорювалися:
1) форми презентації та поширення власного досвіду викладання та позаурочної роботи з історії та їх важливість для професійного зростання педагога (Петровська Л.І., викладач історії та правознавства);
2) перевірка знань учнів за допомогою Google-форм (Писаревська Г.М., викладач спецдисциплін);
3) інтеграція текстової, графічної інформації та відеоматеріалу на уроках спецдисциплін (Одайський С.І., викладач спецдисциплін);
4) використання ментальних карт у плануючій документації з фізичної культури (Цурик Б.Ю., викладач фізичної культури і здоров'я);
5) інтерактивні технології навчання, як засіб розвитку творчого потенціалу учнів (Пуюл Л.А., викладач спецдисциплін);
6) застосування інноваційних технологій на уроках географії як умова всебічного розвитку учнів (Кувшінникова Л.А., викладач географії).
Викладачі обговорили  форми медіаосвіти на уроках та як її спрямувати переважно на формування критичного мислення, комунікаційної медіа компетентності учнів.
Педагогічні  читання пройшли на високому методичному та науковому рівні, викликали масу зацікавленості та обговорення. Для працівників училища вони стали   неоціненним скарбом, який дає можливість  відкриття у собі творчого пошуку та професійної майстерності.













Немає коментарів:

Дописати коментар