пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Навчальна евакуація в Чернівецькому ВПУ радіоелектроніки

Практика відпрацювання евакуаційних заходів, які проводяться у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки не рідше одного разу на семестр, запобігає виникненню паніки, а також забезпечує організацію учнів та працівників в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Усі ми знаємо про те, що вогонь може бути другом людини або її ворогом. Особливо небезпечні пожежі в громадських приміщеннях, зокрема у навчальних закладах, де одночасно перебуває багато людей. Тому актуальними є відпрацювання дій з евакуації із задимленого приміщення. Навчальна евакуація у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки 22.09.2017 р. розпочалася із сигналу тривоги «Увага всім. Пожежна небезпека», що прозвучав з радіооповіщення. Учні із педагогічним і обслуговуючим персоналом училища через кілька евакуаційних виходів вийшли на вулицю у безпечне місце. Всі вклалися в нормативний час для даного навчального закладу – евакуація тривала 2 хвилини 35секунд. Після прибуття на місце тимчасової евакуації викладачі провели перекличку учнів по групах і доповіли про кількість евакуйованих дітей начальнику штабу Цивільного захисту училища Писаревській Г.М. Потім учні І та ІІ курсів навчання перейшли до актової зали училища, де директор Одайський С.І. та викладач охорони праці Бахмач Т.В. ознайомили учнів із причинами виникнення та правилами поведінки під час пожежі.
А на завершення заходу учні та педагогічні працівники переглянули навчальний фільм «Дії населення під час надзвичайних ситуацій».













Немає коментарів:

Дописати коментар