четвер, 28 листопада 2019 р.

Відкриття навчально-практичного центру електротехнічних робіт

28.11.2019 р. у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відкрито навчально-практичний центр електротехнічних робіт з професій: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та устаткування.
Для якісної професійної підготовки кваліфікованих робітників важливо сьогодні вдосконалювати практичну підготовку,  впроваджуючи у навчальний процес новітні виробничі технології із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів. 
У закладі освіти гостей зустрічали в актовій залі. Зал прикрасили різноманітними електротехнічними освітлювальними приладами. У подарунок для присутніх від майстра виробничого навчання Інни Мацьопи прозвучала пісня «Я бажаю Вам добра».
Ірина Ісопенко, в.о. директора Департаменту освіти і науки на святковому заході вручила грамоти департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА працівникам закладу освіти, які доклали максимум зусиль до створення центру: старшому майстру – Олександру Цапу, завідувачу господарством – Миколі Тріщуку, майстру виробничого навчання Петру Штефано.
Ірина Юліанівна зазначила, що сьогодні важливо забезпечити взаємозв’язок між теоретичними знаннями та практичними навиками майбутніх фахівців. Крім того, обладнання, яке тут є, таке ж як і використовується на сучасному виробництві електротехнічної галузі, що дасть змогу випускникам швидше адаптуватися. 
Голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників освіти і науки Володимир Дудчак привітав колектив з відкриттям центру та вручив грамоти майстрам виробничого навчання: Дмитру Гриньку, Нікіті Запотінському. Директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко привітала колектив навчального закладу і, звертаючись до учнів та викладачів, сказала: «Відкриття такого центру є потужною інвестицією у розвиток професійно-технічної освіти. Впродовж 2019 року вакансій електромонтерів було понад 700 у Чернівецькій області. База даних служби зайнятості постійно поповнюється такими вакансіями. Ця професія затребувана нині на ринку праці. Тож такі фахівці завжди знайдуть собі роботу».
З вітальним словом до колективу звернувся ветеран професійної освіти, заслужений працівник освіти України, багаторічний директор  училища – Сергій Загороднюк.
У своєму виступі виконавчий директор ТОВ «Аутомотів Електрик Україна» Михайло Димушка наголосив, що на підприємстві потребують кваліфікованих робітників електротехнічного спрямування.
Едуард Майструк, доктор фізико-математичних наук, доцент кафедри «Електроніки і енергетики» ІФТКН ЧНУ у своєму виступі акцентував увагу на співпраці закладу освіти із Чернівецьким національним університетом ім. Федьковича.
У своєму виступі керівник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак привітав заклад з відкриттям центру і нагадав щодо необхідності належного забезпечення ними належних умов праці працівників, а саме на своєчасності проведення всіх організаційних заходів щодо створення безпечних і здорових умов праці.
Ведучими були здобувач освініх послуг Антон Олійник та соціальний педагог Христина Багрій. Святкове дійство в актовій залі завершилося запальним флеш-мобом хлопців-електромонтерів.
Потім з актової зали гості перейшли до Навчально-практичного центру з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування  електроустаткування». На базі центру здобувач освіти Іван Реколца провів майстер-клас з модуля «З’єднання проводів» за участі гостей.
Дякуємо Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА за допомогу і підтримку,  всім гостям за те, що розділили з нами радість свята. 




























Немає коментарів:

Дописати коментар