пʼятниця, 7 травня 2021 р.

Урок медіаграмотності у групі №17

07.05.2021 р. у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки Галина Писаревська з учнями групи №17, І курсу, провела урок медіаграмотності, розроблений Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО “Смарт освіта”.

Урок створений на основі навчального серіалу BreaktheFake, у якому українські зірки розпізнають та спростовують міфи про COVID-19 та вакцинацію.

Урок спрямований на розвиток уміння ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам. За даними молодіжного опитування U-Report, лише 14% підлітків і молоді завжди перевіряють інформацію. При цьому молоді люди багато часу проводять в Інтернеті та щодня споживають значні обсяги контенту.

Всі матеріали до уроку розміщені не дошці Padlet https://padlet.com/hpysarevska/Bookmarks

Учні отримали випереджальне завдання - переглянути навчальні відео. Шість серій дають відповіді на питання про те, звідки беруться фейки, що таке конспірологічні теорії, чому не завжди варто довіряти блогерам, які слова-маркери мають насторожити у публікаціях та які методи допоможуть перевірити справжність фотографії чи відео. На занятті обговорили: як розпізнати фейк, перевірили знання термінів, навчилися перевіряти достовірність фото та відео.








Немає коментарів:

Дописати коментар