середа, 19 жовтня 2022 р.

Підготовка до Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності 24.10-31.10 2022р.

Готуємося до Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності, використовуємо дієві підході до аналізу новин та озброюємося потужними інструментами викладання медіаосвіти під час війни. 

24 лютого привнесло нам чергове випробування. Наше з вами завдання — пройти його уцілілими. Зокрема — зберегти опірність до пропаганди та фейків. Зараз Академія української преси докладає багато зусиль, щоб надати необхідну допомогу у споживанні будь-якої інформації, яка надходить звідусіль. 

Разом ми здатні забезпечити достовірність інформації. Разом ми здатні примножити інтелектуальні надбання українців. Допоки ми разом — ми непереможні.

З матеріалами можна ознайомитися за посиланням: https://medialiteracy.org.ua/wp-content/uploads/2022/10/Resource_MIL_Week_2022.pdf 

Якщо ви провели урок за матеріалами АУП та бажаєте отримати сертифікат від МОН України та АУП (0,35 кредиту ЄКТС), будь ласка, заповніть форму зворотного зв’язку: https://forms.gle/awgqgUprQWsahQwu5

Також можете провести урок від IREX «Медіаграмотність під час війни». Урок допоможе потренувати навички медіаграмотності та визначити ризики інформаційного простору під час війни.

Блогери та журналісти. Кому довіряти і як перевіряти?

Як створювати якісний контент?

Російська пропаганда в мультиках. Чого ми не помічали?

Матеріали доступні за посиланням.

  

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар