середу, 26 вересня 2018 р.

Людина починається з добра

24 вересня 2018 року у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки викладач Філіп Юлія Леонтіївна провела відкритий урок з української мови на тему «Складні випадки правопису ненаголошених голосних, м'якого знака, апострофа» (із нагоди 100-річчя з дня народження видатного українського педагога Василя Сухомлинського (єдиний урок доброти «Людина починається з добра»).
На уроці застосовувались методи інтерактивного навчання та тестові технології на основі творів В.Сухомлинського, які використовувалися для мовно-граматичних завдань, що сприяли формуванню та вихованню національної свідомості.
До уроку Юлія Леонтіївна вдумливо підібрала роздатковий дидактичний матеріал, схеми, аудіозапис пісні Даші Науменко «Цінуй життя», презентацію, портрети воїнів АТО, відеоролик та оформила куточок, присвячений творчій реалізації педагогічної спадщини Василя Сухомлинського. Складена чітка система запитань і завдань, вдало здійснені міжпредметні зв’язки, раціонально використані технічні засоби навчання дали можливість поглибити та систематизувати знання про складні випадки правопису ненаголошених голосних, м'якого знака та вживання апострофа розглянути особливо складні випадки; удосконалити правописні вміння та навички; розвинути пам'ять, логічне мислення, уміння працювати з таблицями, виділяти головне; навчитися практично використовувати вивчені правила; виховувати прихильність до художнього слова спадщини українського педагога В.Сухомлинського.
Опрацювання навчального матеріалу відбувалося у двох локаціях: теоретична - метод «Займи позицію»,  лінгвістичні дослідження на основі тексту та практична (робота в групах) - ігрові завдання, лінгвістичні загадки, кросворди, ребуси, творче завдання.
За допомогою порад Василя Сухомлинського учні переконались, що такі поняття,  як милосердя, чуйність, доброта, співчуття, розуміння є дуже актуальними в будь – який час  і життєво необхідними для кожної людини.  
В кінці уроку учні зробили самооцінювання навчальної діяльності, а викладач обґрунтувала виставлені оцінки.  На домашнє завдання учням запропоновано написати есе «Чому, на вашу думку, потрібно любити життя?»






















Немає коментарів:

Дописати коментар