середу, 11 березня 2020 р.

Формування і використання логістичних систем в управлінні розвитком закладу професійної освіти

На виконання наказу Департаменту освіти і науки України Чернівецької ОДА від 11.06.2019 №303 «Про проведення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Управління розвитком закладів професійної (професійно-технічної) освіти на засадах педагогічної логістики» Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки  є базовим закладом проведення дослідно-експериментальної роботи.
Експеримент проводиться з червня 2019 року по грудень 2022 року під керівництвом навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області з метою вдосконалення системи управління закладами професійної (професійно-технічної) освіти на засадах педагогічної логістики.
За період роботи у експерименті членами творчої ініціативної групи педагогів-дослідників проведена значна дослідницька робота. 11.03.2020 року у закладі освіти проведено засідання творчої групи педагогів, на якому заступник директора з навчально-виробничої роботи Галина Писаревська ознайомила педагогічний колектив з поняттям логістики за допомогою зробленого аналізу публікацій. В ринкових умовах освітня послуга, що включає в себе комплекс матеріальних та нематеріальних ресурсів, необхідних для процесу навчання стає товаром, і саме тому ми можемо говорити про педагогічну логістику. Педагоги розглянули види потоків педагогічної логістики та на основі публікацій закордонних та вітчизняних вчених у галузі логістики зробили висновок, що ключовим поняттям у логістиці є саме матеріальний потік, а інші види потоків – інформаційний, фінансовий, сервісний, кадровий (людський) – вважаються супутніми. Потім зробили аналіз сильних та слабких сторін матеріально-технічної бази закладу освіти і запланували заходи щодо її зміцнення.








Немає коментарів:

Дописати коментар