четвер, 13 квітня 2017 р.

Відкритий урок з предмету «Технології»

Предмет «Технології» тісно пов’язаний з професійною діяльністю людини. Саме тому для учнів, що здобувають професію «Оператор комп’ютерного набору, фотограф (фотороботи), секретар керівника, організації, підприємства, установи)» важливою та актуальною є тема «Хмарні технології в професійній діяльності». Урок, що відбувся 11.04.2017 року був побудований у формі ділової гри.

Адже ділова гра - це моделювання реальної діяльності у спеціально створеній проблемній ситуації. Вона є "засобом і методом підготовки та адаптації до трудової діяльності та соціальних контактів", методом активного навчання, який сприяє досягненню конкретних завдань, структурування системи ділових стосунків учасників. її конструктивними елементами є проектування реальності, конфліктність ситуації, активність учасників, відповідний психологічний клімат, міжособистісне та міжгрупове спілкування, розв'язання сформульованих на початку гри проблем.
Ділова гра є комплексною, багатофункціональною дією, у межах якої сполучено декілька взаємопов'язаних видів діяльності: аналіз і пошук розв'язання проблем, навчання, розвиток, дослідження, консультування, формування колективної діяльності.
Застосування ділових ігор під час навчання дає змогу максимально наблизити навчальний процес до практичної діяльності, врахувати реалії сьогодення, приймати рішення в умовах конфліктних ситуацій, відстоювати свої пропозиції, розвивати в учасників гри колективізм та відчуття команди, отримати результати за досить обмежений час. У спеціально створених умовах учень "проробляє" найрізноманітніші життєві ситуації, які дають йому змогу сформувати світогляд, відстояти свою позицію.
Фотозвіт з уроку