четвер, 10 травня 2018 р.

Урок охорони праці

08.05.2018 р. викладач охорони праці Яковишина К.П. провела відкритий урок «Профілактика невиробничого травматизму» у групі №17, І курсу, професія «Оператор комп’ютерного набору, фотограф (фотороботи), секретар керівника (організації, підприємства, установи)».
Урок проводився метою виховання уважного ставлення до безпеки людини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, гармонізованих з природними, технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях, що виникають під час порушення життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, а також підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.
На перевірку домашнього завдання викладач запропонувала учням на кожну літеру теми «Профілактика невиробничого травматизму» придумати термін із вивченого матеріалу та дати його пояснення.
З метою актуалізації опорних знань та мотивації учнів до уроку учні розв’язали філворд.
Пояснення нового матеріалу супроводжувалося презентацією, що дозволило подати матеріал як систему яскравих опорних образів із вичерпною структурованою інформацією в алгоритмічному порядку.

На закріплення вивченого учні розв’язали кросворд та розглянули декілька життєвих прикладів, аналізували ризикові обставини, що спричиняють травматизму, та пропонували заходи профілактики травматизму, які необхідно вживати. В кінці уроку проведена рефлексія діяльності «Дерево успіху».














Немає коментарів:

Дописати коментар