четвер, 20 січня 2022 р.

Ретушування старих фото

Бажаєте довести до ладу старі сімейні фотографії або здійснити цифрову реставрацію кiноплівок? Час знайти стару коробку чи фотоальбом зі старими знімками та зайнятися ретушуванням. 

Ви можете покращувати, ретушувати й колоризувати свої знімки, отримуючи чудові результати, використовуючи кілька простих прийомів редагування фотографій в Adobe Photoshop.

Як реставрувати старі знімки у Photoshop

1. Імпортуйте оригінальний знімок у Photoshop.

Завантажте скановане зображення у Photoshop. Ваш знімок утворить шар фону. Зафіксуйте цей шар і не застосовуйте до нього жодних коригувань.

2. Створіть новий шар.

Саме в цьому пустому шарі ви робитимете всі свої коригування. Застосування коригувань на окремому від оригінального знімка шарі означає, що ви можете робити неруйнівні правки – вони не змінюють оригінальне зображення, а накладають коригування на нього зверху.

3. Використовуйте інструмент «Точковий пензель відновлення» для видалення згинів, виправлення розривів фотографії або навіть усунення дефектів, спричинених дією вологи чи плісняви.

Натисніть на верхній панелі інструментів «Використовувати всі шари» і виберіть серед доступних типів «Відповідно до вмісту». Потім скористайтеся інструментом «Точковий пензель відновлення» для обробки всіх ділянок, які ви бажаєте відновити.

4. Скористайтеся інструментом «Клонуючий штамп» для згладжування дрібних деталей чи ділянок з багатою текстурою.

Утримуючи Alt (або Option на Mac), клацніть ділянку, зразок якої ви бажаєте використати. Використовуючи цей інструмент, не забудьте вибрати «Поточний шар і попередні», щоб отримати можливість неруйнівного редагування.

5. Колоризуйте знімок, використовуючи інструмент Neural Filters.

Якщо ви бажаєте колоризувати знімок кольору сепії або чорно-білу фотографію, створіть новий шар, який містить всі попередні шари, натиснувши Control + Alt + Shift + E у Windows або Command + Option + Shift + E на Mac. Після цього виберіть «Фільтр» › «Neural Filters» › «Колоризувати». Виберіть режим накладання «Колір», щоб мати можливість застосовувати неруйнівні правки до нового, колоризованого шару.

6. Експортуйте реставрований знімок.

Ви можете зберегти зображення у форматі JPG, TIFF, PNG чи іншому форматі файлів зображень за власним вибором.

 Практична робота. Виконайте ретушування фото.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар