понеділок, 23 жовтня 2023 р.

Глобальний тиждень інформаційної та медійної грамотності 2023 та місяць кібербезпеки

Глобальний тиждень інформаційної та медійної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та уряд Хашимітського Королівства Йорданія, відбуватиметься з 24 по 31 жовтня. Тема 2023 року: «Медійна та інформаційна грамотність в цифровому просторі».

Запрошую всіх педагогів та здобувачів освітніх послуг взяти активну участь в заходах.  В Україні активності, присвячені Глобальному тижню медійної грамотності, координуються Міністерством культури та інформаційної політики України через національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр». Цьогоріч Фільтр пропонує всім для організації заходів скористатися ресурсами, розміщеними на веб-порталі: https://filter.mkip.gov.ua/, а також долучитися до онлайнового тесту з медіаграмотності. Тест можна скласти 25 жовтня на платформі «Typeform» о 10:00, 13:00, 17:00 та 21:00. Покликання на тест буде опубліковано напередодні на офіційній сторінці проєкту в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/filterproject2021 та на сайті проєкту.

Місяць кібербезпеки

Також ко
леги з Чернівецького національного університету ім. Федьковича запрошують нас разом із здобувачами освіти взяти участь у навчальному марафоні European CyberCup, присвяченому 25-літтю Програми академій Cisco  та місяцю кібербезпеки.

Офіційний сайт події #European CyberCup Learn-a-Thon

Навчальний марафон проходитиме з  23 жовтня по 19 листопада.

Головна мета: скористатися можливостями нової навчальної платформи від Cisco: skillsforall.com та залучити якомога  більше слухачів до вивчення курсів, присвячених  кібербезпеці.

Протягом навчального марафону учасники матимуть змогу ознайомитися з матеріалами онлайн-курсу Вступ до кібербезпеки. перекладеного українською, загальною тривалістю 6 год.

Курс не потребує спеціальної підготовки і буде до снаги як початківцям так і обізнаним користувачам.

Навчатися можна як під час занять у класі так і самостійно, у зручному темпі та у будь-який час. 

Долучитися до класу при Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича (Learnathon2023_#EuropeanCyberCup_CHNU) можна за посиланням для самореєстрації: https://skillsforall.com/course/introduction-to-cybersecurity?courseLang=uk-UA&instance_id=307c4810-d4c2-4755-b376-2092231472d4

Далі на платформі потрібно зареєструватися або увійти під обліковими даними netacad.com або Google.

Матеріали курсу будуть доступні з 23 жовтня 2023 року.

Поширюйте посиланням для самореєстрації серед учнів, викладачів, співробітників та всіх, кого це може зацікавити.

Заохочуйте студентів до активної взаємодії та виконання максимальної кількості завдань. Для найкращого результату необхідно протягом зазначених термінів (23.10-19.11) виконати контрольні роботи з розділів, скласти фінальний тест та залишити відгук про курс. Всі, хто складе фінальний іспит на 70 % та вище, отримає цифровий бедж. 

Немає коментарів:

Дописати коментар