вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Інтерактивна виставка "Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда"

В фойє Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проходить інтерактивна виставка "Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда", яка проводится до тижня медіаграмотності.

Ця унікальна та інноваційна виставка розроблена спеціально для протидії російській пропаганді, з метою підвищити рівень обізнаності та медіаграмотності в учасників освітнього процесу. Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями, завдяки чому всі переваги 3D, AR та VR- досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки.

ХР-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне показує, до чого це може призвести на прикладах російсько-української війни.

Але вражає виставка не тільки технологіями. Плакати для неї були спеціально створені Валерієм Коршуновим з використанням штучного інтелекту, навченого шляхом аналізу великого масиву даних в інтернеті. Таким чином плакати поєднуються з платформою, через яку найбільше ширяться фейки.

Над змістом виставки працювала засновниця ініціатив "НотаЄнота" та "По той бік путінської брехні", відома фактчекерка Альона Романюк, яка проводить інтерактивні антифейкові ігри у школах та університетах України.

Щодня ворог витрачає колосальні ресурси на інформаційну війну проти України: маніпуляції, фейки, куплені медіа та політики все це є невід'ємною частиною гібридної війни, що сьогодні відбувається не тільки в Україні.

"Медіаграмотність - ключова компетентність в умовах війни", - говорить заступниця директора з навчально-виробничої роботи Галина Писаревська. Тому до тижня медіаграмотності замовили плакати та організували виставку в училищі.

Виставка розроблена командою ГО "Європейський Інститут Чорнобиля" у партнерстві з з Альоною Романюк (ініціатива "НотаЄнота") в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу, та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики.














Немає коментарів:

Дописати коментар