понеділок, 13 квітня 2020 р.

Робота над проєктом тривала майже рік. Результат – І місце - вітаємо учнів та викладача Юлію Філіп!!!!

Учні Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки відзняли відеофільм, присвячений геніальним письменницям.

Кожного разу, коли пропонуєш учням брати участь у різноманітних мовно-літературних конкурсах, треба досить вдало підібрати слова та розробити такий алгоритм дій, щоб в учнів ні на йоту не виникли сумніви: бути чи не бути? Отож роботу розпочато: головна кіносценографиня – Юлія Філіп, режисери та оператори – Степан Коновчук, Арман Казарян та Андрій Костинян. Що ж робити з акторами? Провели кастинг, і поряд з неймовірно талановитими ученицями Мариною Якубовською та Тетяною Трачевською роль Ольги Кобилянської «відірвала» (у повному розумінні цього слова) викладачка зарубіжної літератури Юлія Тащук.
«Дубль за дублем, кадр за кадром усі разом із творчою групою поринули в минуле століття, проживали кожного дня приїзд Лесі Українки до Fräulein Olga Kobylanska. Осмислюючи моменти життєвого шляху поетеси та умови, за яких сформувалася ця надзвичайна натура, світ, що оточував Лесю, бодай хоч трохи ми наблизилися до розуміння цієї геніальної особистості», – прокоментувала Юлія Леонтіївна.
Саме цих вихідних 11-12 квітня у Чернівцях, планувалося урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймося за нове життя», присвячений Лесі Українці, але у зв’язку із загальнонаціональним карантином – відмінено. Переможців сповістили приємною новиною й результатами на сайті та телефонним дзвінком.
«Можливо, ми когось спонукали сходити до музею Ольги Кобилянської та Лесі Українки, подивитися на їхній почерк, особисті речі, перечитати твори письменниць або сходити у театр, де ставляться п’єси геніальних літераторок. Одним словом, ми повинні пам’ятати про те, що Леся Українка та Ольга Кобилянська – це не музейні об’єкти, а з точністю можу сказати, що це цікаві особистості, з якими ми живемо в сучасному українському суспільстві», – зрезюмувала Юлія Філіп. Дякуємо кіноклубу Red, Віденській кав’ярні і Юрію Мрачаку!
https://www.facebook.com/100015948579367/videos/660983104443303/UzpfSTEwMDAxNTk0ODU3OTM2NzozMDYwNjExMjk0OTk0MTQ6MTA6MDoxNTg4MzE2Mzk5OjU1MDAyMjQzMzk1ODA5NTEzMTY/?id=100015948579367

Немає коментарів:

Дописати коментар