четвер, 15 грудня 2022 р.

Урок "Технологій комп'ютерної обробки інформації"

Тема: Adobe Photoshop Інструмент «Штамп» (клон) 

Мета уроку: навчити здобувачів освітніх послуг робити ретушування фотографій за допомогою інструмента «Штамп», закріпити знання та вміння проводити коригування кольору та тону в зображенні, роботу з інструментами Точковий пензель відновлення, Пензель відновлення,  червоні очі, розвивати творчий підхід до роботи як засіб виховання стійкого професійного інтересу, виховувати відповідальність перед замовником за якісне виконання роботи.

Перевірка знань https://forms.gle/TektPgLcyxMBTidN8

Новий матеріал:

Розглянемо приклади штампів. Що таке  штамп? Є декілька пояснень: штамп (нім. Stampfe, від італ. stampa — печатка, друк); штамп — готовий зразок, шаблон, штамп — інструмент або форма для виготовлення виробів штампуванням, штамп — відбиток штемпеля на документі; мовний штамп — у переносному значенні — художній прийом або зворот мови, що багаторазово механічно повторюється без творчого осмислення.

Ретушування інструментом «Штамп»

Чим він відрізняється від інших інструментів ретушування, які ми вивчали на попередньому уроці?  Він діє трохи по іншому.  Різниця в принципі заміщення пікселів.  

Процес роботи з інструментом «Штамп»:

Обираємо інструмент «Штамп».

Підводимо до ділянки без дефекту.

Натискаємо «Alt»

Клацаємо (л.к.м.) по об’єкту, який хочемо клонувати.

Відпускаємо та починаємо проводити мазками в іншому місці - об’єкт клонується.

Так приблизно працює інструмент «Відновлюючий пензель». Але різниця в тому, що коли ми використовуємо «Відновлюючий пензель» - краї розмиваються і змішуються з пікселями, що розміщені поряд. І отримувався край невидимий.

Штамп – просто копіює пікселі без розмивання і краї робляться різкими. 

Для перегляду відеодопомоги перейдіть за покликанням https://youtu.be/i8jfzf4c-Xk

Виконання практичних вправ :

Завантажте на свій комп'ютер дані зображення та усуньте дефект червоних зрачків в програмі Adobe Photoshop.



Завантажте на свій комп'ютер дані зображення та використовуючи інструмент "Штамп" зробіть на зображеннях копію зайчика, щоб їх було по 2. (в програмі Adobe Photoshop)



 


Немає коментарів:

Дописати коментар