понеділок, 29 січня 2018 р.

Урок на тему: "Бій під Крутами" (на вшанування 100 річного ювілею)

29 січня 2018 року в Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки проведено урок-панораму до 100 річного ювілею бою під Крутами. Всі одягнули вишиванки та причепили на груди значки з крутянською символікою.
Епіграфом уроку стали слова: "Тут юнь прекрасна і свята встелила землю в мить єдину..." Любов Іванівна Петровська у вступному слові розповіла про події під Крутами. Учні отримали випереджальне завдання - зняти відеоролик з опитуванням чернівчан: чи знають вони, хто такі герої Крут (на честь яких переіменовано бульвар героїв Сталінграду). Ми переконалися, що тільки одиниці могли дати відповідь. Тому ця інформація є дуже необхідною та актуальною.
Любов Іванівна розповіла про передумови бою, а потім учні працювали з різними джерелами інформації: довідник з історії України, мемуари очевидців, матеріали преси, краєзнавчий матеріал, літературні твори та видання, дослідження та висновки професійних істориків. Учні ознайомилися з сайтом "Пам'ятай про Крути", подивилися матеріали увічнення пам'яті героїв Крут.  Урок був дуже цікавим та динамічним, насиченим різними відео та аудіо матеріалами. Але, на жаль, час уроку обмежений, тому на домашнє завдання викладач запропонувала учням переглянути додатковий матеріал на своєму блозі, де розмістила посилання на мультимедійні джерела:
1) Матеріали Українського Інституту національної пам'яті 
   - Про Крути з першоджерел;
   - Програма заходів на відзначення ювілею Крутянського бою.     
2) Сайт «Пам’ятай про Крути!”  в рамках Молодіжної ініціативи "Героям слава!"         
3) Трейлер художнього фільму "Крути 1918". Фільм, заснований на реальних подіях, вийде на екрани у грудні 2018р.
Дякуємо Любові Іванівній за цікавий сучасний урок!!!
















3 коментарі:

  1. Урок був проведений на професійному рівні, дуже цікавий, насичений. Учні працювали активно, творчо. Я із задоволенням відвідала цей урок і дізналася для себе дещо нового.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую своїм колегам за допомогу у створенні відеоролика, в організації учнів перед уроком, за присутність на уроці, за приємні відгуки.

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю з суперовим уроком! Тут і поглиблення знань з історії, і патріотичне виховання, і застосування технологій - складової медіаграмотності. Успіхів Вам і наснаги. Дякую!

    ВідповістиВидалити