суботу, 18 січня 2020 р.

Завершився перший етап курсів підвищення кваліфікації

На виконання наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА від 27.12.20210 №569 «Про відрядження керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників освіти Чернівецької області на курси до Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України у 2020 році» заступники директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернівецької області (Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки - Писаревська Галина Миколаївна та ВПУ №24 м. Заставна - Ковальницький Петро Миколайович) з 13.01.2020 по 17.01.2020 р. пройшли навчання на І (очному) етапі.
Заступники директорів ЗПТО з навчально-виробничої роботи (тьютор к.п.н., доц. каф. Олександр Гуменний)  ознайомилися з організацією та порядком підвищення кваліфікації.  На лекціях розглянули педагогічні професії майбутнього та вимоги до компетентностей спеціалістів, особливість проведення моніторингу для управління якістю освіти в закладі; на тематичних дискусіях обговорили нормативно-правове забезпечення державної антикорупційної політики, технологію проектування Smаrt-комплексів навчальних дисциплін, лідерство у закладах освіти; на семінарських заняттях опрацювали психологічні засади ефективного ділового спілкування та працювали у віртуальному освітньому середовищі.
16 січня 2020 року заступники директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти мали змогу відвідати Київський професійний ліцей будівництва і комунального господарства, де відбувся семінар-практикум для слухачів курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів закладів професійної (професійно-технічної освіти) Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО "Університет менеджменту освіти" НАПН України. Тут мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою ліцею та навчально-практичними центрами "Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник", "KNAUF". Всім дуже сподобався майстер-клас за професією "Опоряджувальник будівельний; монтажник гіпсокартонних конструкцій", який проводила майстер виробничого навчання Мая НЕДІЛЬСЬКА та заняття з елементами тренінгу яке проводила практичний психолог Діана НЕДЛІНСЬКА.
Мої колеги, поділившись своїм досвідом на практичних заняттях при розгляді конкретних ситуацій, особисто для мене дали поштовх для ефективного управління.

Ми вдячні педагогам та колегам за можливість удосконалювати свої вміння та навички, за новий досвід як теоретичний, так і практичний, за той поштовх, який ми отримали до нових звершень. Попереду ще 2 етапи.
















Немає коментарів:

Дописати коментар