пʼятницю, 17 грудня 2021 р.

Урок громадянської освіти «Декларація обов’язків людини»

«Мислити і діяти, вчитися і мріяти – це головні умови успіху», Богдан Гаврилишин. Такий епіграф до уроку громадянської освіти «Декларація обов’язків людини» обрала викладач Любов Петровська. Урок проводився 15.12.21 р. у групі №12, І курсу навчання.

На уроці за допомогою сучасних електронних сервісів і ресурсів було показано єдність прав і обов’язків, важливість дотримання конституційних та інших обов’язків.

Реалізуючи свої права, людина не може діяти наперекір інтересам інших або обмежувати їх права. Права тягнуть за собою обов'язки.  Наприклад: кожна дитина має право на освіту, але має і обов'язок - ходити в школу; кожна людина має право на медичну допомогу, але має і обов'язок - стежити за своїм здоров'ям; кожна людина має право висловлювати свою думку, але він повинен рахуватися з думкою інших людей.

Здобувачі освітніх послуг переглянули відеофрагменти: «Великий українець Богдан Гаврилишин», «Богдан Гаврилишин: звернення до молоді», «Декларація відповідальності Богдана Гаврилишина», «Світ має перейти на нову парадигму» та зрозуміли, що задля зростання українського суспільства необхідне розуміння й підвищення рівня відповідальності та важливість обдуманих рішень і вчинків.

Здобувачі освітніх послуг виконали ряд практичних робіт за темою уроку: вони працювали в малих групах, ознайомлювалися зі змістом «Декларації обов’язків людини» та коментували перелік обов’язків, пригадали конституційні обов’язки. Виконали вправи на закріплення, які підготувала викладач за допомогою електронних ресурсів: Google Форми, QuizletWordwallLearningApps.

Любов Іванівна спрямовує у своїй діяльності  чимало зусиль на формування правової свідомості і правової культури здобувачів освітніх послуг. Мета уроку була досягнута, так як поставлені завдання вдалося реалізувати повністю і результати роботи учнів дають підстави це стверджувати.

Урок сприяв саморозвитку, самовираженню кожного учня, розвиткові його мислення, емоційної сфери, збагаченню особистого досвіду.

На домашнє завдання викладач запропонувала виконати вправу «Відеоконтент» (Богдан Гаврилишин: звернення до молоді» та написати есе «Навіщо потрібні обов’язки». 















Немає коментарів:

Дописати коментар