пʼятницю, 31 грудня 2021 р.

Сторітелінг як метод навчання

Сторітелінг (у перекладі з англійської story означає історія, а telling – розповідати; отже, сторітелінг – це розповідь історій) – це мистецтво захоплюючої розповіді та передачі за її допомогою необхідної інформації з метою впливу на емоційну, мотиваційну, когнітивну сфери слухача.

Навчальний матеріал, поданий у вигляді цікавої захоплюючої історії, сприяє розвитку особистісних якостей, демонструє унікальність уяви кожного, дозволяє проявити активність та творчість. Сторітелінг можна використовувати на різних предметах, але для людей творчих професій він є найактуальнішим. Для учнів, що навчаються за професією «Фотограф (фотороботи)» у бібліотеку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки придбали книги «Сторітелінг у фотографії: П’ять кроків до створення незабутніх світлин» автора Фінн Білз. 

Сторітелінг — це дар для фотографів, що дозволяє сплести разом героїв, події, локації та предмети в одну неймовірно красиву цілісність. У цьому воркшопі «від початківця до професіонала» Фінн Білз навчає аматорів і початківців створювати незабутні фотографії та розповіді. Рухайся його курсом із п’яти кроків — ПЕРЕКОНУЙ, ПІДГОТУЙСЯ, ФОТОГРАФУЙ, РЕДАГУЙ, ПРЕЗЕНТУЙ, — а також серією майстер-класів, і ти навчишся використовувати ефективні та надійні прийоми, які принесуть тобі вплив і захоплення аудиторії незалежно від обраного жанру.





2 коментарі: