пʼятницю, 2 грудня 2022 р.

Ернест Хемінгуей – символ мужності ХХ ст.

01.12.22 р. У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки викладач зарубіжної літератури Юлія Тащук провела відкритий урок "Ернест Хемінгуей – символ мужності ХХ ст."

То який же він, американський письменник, лауреат Нобелівської премії Ернест Міллер Хемінгуей, з'ясовували здобувачі освіти групи 14 на уроці. Юлія Юріївна поставила мету  ознайомити з життєвим і творчим шляхом Е.Хемінгуея, окреслити новаторство його прози; розвивати вміння висловлювати свої думки та їх аналізувати; сприяти вихованню прагнення вдосконалювати себе. 

Допомогло досягти мети матеріально-технічне забезпечення: електронна презентація та друковані слайди, які були завбачливо підготовлені (на випадок вимкнення світла), портрет Е.Хемінгуея, виставка творів письменника, відеоматеріали, комікс-пустографка. 

Учні  із задоволенням досліджували життя та  творчість великого митця, володаря Пулітцерівської та Нобелівської премій, людини-легенди Ернеста Хемінгуея та заповнювали комікс-пустографку. Юлія Юріївна залучає до творчої співпраці, до діалогу усіх учнів, навчає обґрунтовувати свої твердження. 

На уроці були використані різні види робіт: 

за допомогою цитат розкрили особистість Е.Хемінгуея,  склали сенкан, переглянули відео, виконали вправу "Асоціативний кущ". 

Протягом уроку панувала доброзичлива атмосфера.  На завершення учні зробили висновок: Хемінгуея люблять і високо цінують у всьому світі, про нього дуже багато пишуть. Його творчість суттєво вплинула на численних митців Європи та Америки. Дійсно, з-поміж визнаних майстрів слова, мабуть, небагато знайдеться тих, хто за своєю популярністю у читацького загалу ХХ ст. міг би змагатися з Е.М.Хемінгуеєм. 

Слід зазначити, що розгляд життєвого і творчого шляху Е.Хемінгуея, пройшов у тісному взаємозв’язку з сучасністю та зверненістю у завтрашній день. 

Юлія Юріївна відкриває учням культуру інших націй, поряд з цим наочно демонструє багатство української мови і майстерність українських перекладачів.


















Немає коментарів:

Дописати коментар