четвер, 8 грудня 2022 р.

Форум «Розбудова гендерної рівності у профтехосвіті»

7 грудня 2022 р. відбувся онлайн форум «Розбудова гендерної рівності у профтехосвіті» в межах проєкту «Підтримка пілотних регіонів щодо просування гендерної рівності».

З вітальним словом звернулися Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, Ірина Шумік, Генеральний директор директорату професійної освіти МОН, Ольга Пушина, регіональна координаторка Програми «EU4skills. Кращі навички для сучасної України».

Презентацію загальних результатів проєкту провела Тетяна Чернецька, менеджерка Проєкту «Підтримка пілотних регіонів щодо просування гендерної рівності».

Панель 1. Дорожня карта просування гендерної рівності в системі професійної (професійно-технічної) освіти на регіональному рівні.

Презентацію Дорожньої карти провела Юліана Дьоміна, гендерна експертка.

Про виклики і можливості впровадження гендерної рівності на регіональному рівні розповіла Світлана Вишневська, методистка НМЦ ПТО у Чернівецькій області.

Панель 2. Питання "Гендерний аудит у ЗП(ПТ)О. Інструменти гендерного аудиту ЗП(ПТ)О" розкрила Тетяна Чернецька, менеджерка Проєкту.

Результами проведення гендерного аудиту у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки поділилися Савелій Одайський, директор Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки та Галина Писаревська, віце-директорка з навчально-виробничої роботи Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки

Учасники форуму обговорили пропозиції щодо можливих змін до методики, запропонованої наказом МОН.

Панель 3. Підвищення гендерної грамотності співробітників та співробітниць системи П(ПТ)О.

Про зміни після участі у вебінарах та семінарах «Впровадження гендерного підходу у системі П(ПТ)О» розповів Назарій Андрійчук, соціальний педагог Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій.

Презентацію дистанційного курсу «Гендерний аудит у ЗП(ПТ)О» провела Світлана Губіна, гендерна експертка.

Форум сприяв поширенню кращих практик та інструментів просування гендерної рівності в системі професійної (професійно-технічної) освіти, напрацьованих в межах проєкту «Підтримка пілотних регіонів щодо просування гендерної рівності», який є частиною Програми EU4Skills. 











Немає коментарів:

Дописати коментар