середу, 22 березня 2023 р.

Відкритий урок фізики на тему "Змінний струм. Генератор змінного струму"

Відкритий урок фізики на тему "Змінний струм. Генератор змінного струму" у групі №14, в рамках місяця природничо-математичних дисциплін, провів викладач фізики, голова методичної комісії Анатолій Грицюк.

Мета уроку - сформувати й закріпити знання про змінний електричний струм та його характеристики; з’ясувати механізм виникнення змінного електричного струму, сприяти вивченню будови та принципу дії генератора змінного струму; розвивати уявлення про різні види струму, про створення змінного електричного струму генераторами на електростанціях.

Урок Анатолій Дмитрович провів з мультимедійним супроводом. Але як би не був розроблений урок, багато що залежить від того, як вчитель організує пізнавально-дослідницьку роботу учнів. Викладач організував роботу в учнів в різному для кожного темпі, невимушено, постійно акцентуючи увагу на самостійність учнів.

Матеріал допомогли краще зрозуміти демонстрації: 1. Спостереження осцилограм змінного струму. 2. Модель генератора змінного струму.

На закріплення матеріалу здобувачі освітніх послуг відповідали на запитання та розв'язували задачі.

Добре продумана зміна ритму, різні форми навчальної діяльності, підбадьорення невпевнених в собі учнів забезпечило позитивний емоційний фон уроку та гарне засвоєння матеріалу.

Тема цікава та сучасна, адже використання дизельних генераторів для енергозабезпечення закладів та населення робить їх енергонезалежними.














Немає коментарів:

Дописати коментар