понеділок, 26 червня 2023 р.

Відкриття STEM кабінету

Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки є учасником програми «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Вона є спільною ініціативою ЄС та його держав-членів, таких як Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія, і має на меті підтримку реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програмою EU4Skills в рамках реалізації Програми Європейського Союзу «EU4Skills: Кращі навички Програмою EU4Skills для сучасної України» у листопаді 2021 року проведено конкурсний відбір пілотних закладів П(ПТ)О, які візьмуть участь в реалізації мікропроєктів, пов’язаних з впровадженням компетентнісного підходу у закладах П(ПТ)О. Від Чернівецької області в конкурсі перемогло Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки з ідеєю створення STEАM-кабінету. Також у закладі освіти розробили та впроваджують Концепцію розвитку на основі компетентнісного підходу. 

Основне спрямування закладу освіти радіотехнічне та електротехнічне. Для того, щоб здобувачі освітніх послуг та педагоги мали достатній досвід із впровадження та реалізації STEAM-технологій, які розвивають здібності до дослідницької, аналітичної роботи, експериментування та критичного мислення створили STEAM-кабінет. Тепер заклад освіти оснащений сучасним обладнанням та комп’ютерною технікою відповідно до освітніх програм, а також цілей і задач дослідно-експериментальної роботи з упровадження STEAM-освіти.

В рамках програми EU4Skills завдяки німецькому Товариству міжнародного співробітництва (GIZ GmbH), Ешборн Німеччина "GIZ" училище отримало:

3D принтер KLEMA 250;

Проектор Acer S1286H;

Інтерактивна панель INTBOARD GT65 i5/8gb/256gb 

Багатофункціональний пристрій (БФП) чорно-білий Canon i-SENSYS MF453dw (5161C007);

5 планшетів TCL 10 TABMAX Wi-Fi (9296G) 10.4''/FHD/4GB/64GB/Wi-Fi;

7 ноутбуків Lenovo V15 G2 ALC//15.6 FullHD/Ryzen 5 5500U/RAM16 GB/SSD 512 GB/UMA/Windows 10Pro/Black;

Роутер D-link DIR  842-AC 1200;

Набір для проведення тренінгів;

2 Стелажі;

Стіл для принтера;

15 офісних столів TRANSFORMER;

30 стільців.

На загальну суму 657 тисяч грн.

Закладом освіти було зроблено ремонт кабінету (замінено вікна, освітлення, ремонт стін та підлоги) та придбано в кабінет: Науковий СТЕМ набір, електронний конструктор для вивчення програмування, набір сенсорів.

На загальну суму 110 тисяч грн.

Відкриття STEАM-кабінету на базі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки надасть можливість підвищити мотивацію здобувачів освітніх послуг до обраної професії, набути компетентності роботи з сучасними електронними компонентами та пристроями, розвинути їхні здібності, реалізувати себе в науково-технічній сфері: участь у конкурсах, олімпіадах, конференціях, турнірах, наукових пікніках, фестивалях та інших інтелектуальних змаганнях. STEM-освіта забезпечить різноманітність та динамічність навчання, роботу в команді, можливість застосування отриманих знань у реальному житті, розвиток критичного мислення, упевненість у власних можливостях, полегшить шлях від навчання до кар’єри.
























Немає коментарів:

Дописати коментар