неділю, 3 грудня 2017 р.

3 грудня всесвітній день комп’ютерної графіки (Міжнародний день дизайнерів та аніматорів)

Завдяки тривалим і глибоким роздумам, людству вдалося створити розумну машину, під назвою комп’ютер, що згодом відкрила можливість знайомства з всесвітньою мережею та комп’ютерною графікою, розділом такої науки, як інформатика. Відомий приклад – тривимірне зображення або, якщо скорочено – 3D. Фахівці в області анімаційних мультфільмів та інтерактивної праці мають загальне свято, присвячене комп’ютерній графіці. А ще 3D – це 3 Грудня – єдиний день в році, який несе в собі ці символи графіки. Саме тому сьогодні світ відзначає Всесвітній день комп’ютерної графіки.
Ідея створення Міжнародного дня дизайнерів і аніматорів, або Всесвітнього дня комп’ютерної графіки, зустріла однозначне схвалення не тільки в середовищі таких професіоналів, як Adobe, Wacom, Dell, Intel і nVidia, працівників і дизайнерів інших компаній, але і викликала масу позитивних емоцій серед любителів і споживачів технологій 3D-графіки.
Незважаючи на те, що на даний час компанія Alias була «поглинена» гігантом 3D індустрії Autodesk, 3 грудня - 3 December, День 3D-шників, як і раніше залишається впевненою 3D-датою. І не тільки. Адже основні великі заходи, приурочені до Всесвітнього дня комп’ютерної графіки, проходять в період з 1 по 10 грудня. Зараз компанія Autodesk активно підтримує традицію святкування цього дня в Північній Америці і Європі. Заходи, що проводяться в контексті популяризації 3D, включають в себе майстер-класи, конференції, різні презентації, "дегустації" нових пристроїв і обладнання, програмного забезпечення та ефектів на його основі. Дизайнери багатьох студій виступають з показом нових барвистих і захоплюючих роликів, просочених максимальною реалістичністю, практично на межі фантастики, а кожен, у кого є інтернет, навіть з власного будинку може взяти участь в святкуванні цього Дня. Заходи активно підтримуються в освітньому середовищі і багатьох спеціалізованих навчальних закладах.
І не забудьте, якщо у вас є знайомі дизайнери або 3D-фахівці, буде не зайвим привітати їх в цей День з їх професійним святом.
З Днем 3D!

2 коментарі: