середу, 28 березня 2018 р.

Засідання фізичного гуртка

27.03.2018 р. у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки викладач фізики Анатолій Дмитрович Грицюк провів відкрите засідання фізичного гуртка на тему: «Георг Сімон Ом».

Мета засідання – ознайомити учнів з біографією та діяльністю Г.Ома, який зробив великий внесок у розвиток електротехніки, виконати дослідну перевірку дії закону Ома для ділянки кола.
В гуртку займаються учні 1,2,3 курсів. Вони об’єдналися в три групи, до кожної групи включено учнів різних курсів. Учні за допомогою виступів, що візуально підтверджувалися слайдами презентації, ознайомили присутніх з біографією Г.Ома. Потім Анатолій Дмитрович запропонував групам завдання: 
Задача №1: визначити дослідним шляхом силу струму ділянки кола. За отриманими в результаті досліду значень напруги та опору, розрахуйте за допомогою закону Ома величину сили струму. Результати дослідів та розрахунки запишіть в таблицю.
Задача №2: визначити дослідним шляхом спад напруги на ділянці кола. За отриманими в результаті досліду значень струму та опору, розрахуйте за допомогою закону Ома напругу на ділянці кола. Результати дослідів та розрахунки запишіть в таблицю. 
Задача №3: визначити дослідним шляхом опір ділянки кола. За отриманими в результаті досліду значень струму та напруги, розрахуйте за допомогою закону Ома опір ділянки кола. Результати дослідів та розрахунки запишіть в таблицю.
Всі групи склали електричні кола відповідно до умов задач, виконали відповідні вимірювання та розрахунки і побудували графіки залежності.
Тема гуртка дуже актуальна, оскільки професії, що здобувають учні - електротехнічного та радіотехнічного спрямування.















Немає коментарів:

Дописати коментар