середу, 14 березня 2018 р.

Літературна гра «Щасливий випадок»

Щороку в березні ми вшановуємо пам'ять Тараса Григоровича Шевченка.  Ми знову і знову будемо говорити про Шевченка, про його невмирущу славу, він сам  своїми творами буде промовляти до нас.
Золотими літерами вписано ім’я  славетного Кобзаря, великого сина українського народу, поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка в історію вітчизняної та світової літератури. Воно за правом посідає гідне місце серед імен великих геніїв людства, творчість яких стала цілющим джерелом розвитку національних культур, загальнолюдської цивілізації. Ми звертаємося до поета, який став для України заповітною думою, її безсмертною піснею. Тож нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру віри, надії, любові до рідної землі, свого народу.
14.03.2018 р. у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки викладач української літератури та мови Любов Анатоліївна Борбель провела літературну гру «Щасливий випадок». Мета заходу - поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка; розвивати творчі здібності, пам'ять; виховувати почуття любові та поваги до рідної мови, художнього слова, творчості Кобзаря.
У грі прийняли участь учні груп першого курсу: №17 – «Шевченкознавці» та №13 – «Кобзарі». Учні змагалися в цікавих конкурсах та показали знання творчості Т.Г. Шевченка. Найбільше членам журі сподобалось читання напам’ять віршів Шевченка, з яким всі впорались відмінно. Але гра є гра, тому має бути переможець. Переможцем стала команда групи №17 «Шевченкознавці».

Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила. Які б нещастя і муки не звалювались на долю нашого народу, він вистоїть, якщо буде з нами Тарас Шевченко, його заповіт. Нехай же в кожній хаті на чільному місці лежить «Кобзар», хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка, щоб слово Тарасове світило старому і малому, щоб слово його не забуте і нині вічно ходило  Україною.    



















Немає коментарів:

Дописати коментар