середу, 28 березня 2018 р.

Відкритий урок хімії

28.03.2018 р. у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки викладач хімії та біології Ірина Олегівна Урбанська провела відкритий урок хімії на тему: «Харчові добавки. Е-числа»».

Мета уроку: дати учням знання з класифікації харчових добавок та їх впливу на здоров’я людини, навчити використовувати набуті знання в житті, розвивати життєві компетентності учнів, самостійно приймати рішення у виборі товарів, розвивати критичне мислення.
Епіграфом уроку стали слова Ф. Фенелона «Їжа усолоджує смак і змушує їсти більше, ніж потрібно, отруює замість того, щоб живити» 
Актуалізація опорних знань учнів зроблена за допомогою опитування учнів та написання хімічного диктанту. Ірина Олегівна поставила перед учнями проблемне питання: "Я хочу нагадати одну притчу: Колись до лікаря прийшов хворий зі скаргою на болі в животі. Лікар запитав його, що він їв? Коли хворий відповів, що він з'їв на обід, то лікар прописав йому очні краплі. На здивоване запитання пацієнта, чому виписані очні краплі, якщо болить живіт, лікар відповів: «Наступного разу ти будеш бачити, що їси".
Вивчення нового матеріалу відбувалося в інтерактивній роботі викладача та учнів. Учні підготували презентацію «Харчові добавки» та розповіли про історії добавок, їх класифікацію та функції. Переглянули негативні наслідки вживання харчових добавок, рекомендації щодо вибору продукції в магазинах. Разом вивели поради для здорового харчування. На закріплення матеріалу викладач запропонувала учням розгадування кросвордів, з якими всі впорались. В кінці уроку учні відповіли на проблемне запитання.

Матеріал, що розглядався на уроці зацікавив не тільки учнів, а і викладачів, які були на ньому присутні. 











Немає коментарів:

Дописати коментар