четвер, 15 листопада 2018 р.

Національно-патріотичний захід з нагоди святкування Дня української писемності та мови

14.11.2018р. у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відбувся національно-патріотичний захід з нагоди святкування Дня української писемності та мови.
Метою заходу було допомогти усвідомити, що мова - наш національний скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; поглиблювати знання учнів про красу і багатство української мови; пробуджувати почуття національної гідності; формувати   у підлітків бажання до успадкування духовних надбань і наміру досягнути високої культури міжнаціональних взаємин;  виховувати толерантність до національних меншин та повагу до культурної спадщини рідного народу, любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мовою.
Захід пройшов у піднесеному настрої. Учасники дійства згадали тернистий шлях, який пройшла наша мова і не згинула у потоках віків, зачитали вірш «Українська мова» Володимира Самійленка, гумореску «Кухлик» П.Глазового, ще раз підтвердили істину, що ми – співоча нація, виконавши українську пісню, милували око запальним українським танцем, власним прикладом продемонстрували у драматичній сценці, як важливо досконало володіти українською мовою, а не суржиком. Прикрашали захід також відеоролики про українську мову та українську пісню. Варто зазначити, що дружня та доброзичлива атмосфера. Девізом вечора став вираз: «Ми хочемо вивчати і спілкуватись українською мовою».











Немає коментарів:

Дописати коментар