середу, 7 листопада 2018 р.

Екскурсія учнів Чернівецького ВПУ радіоелектроніки до Канева

Кажуть, всі шляхи в Україні ведуть до Канева. Тут, на Тарасовій горі, згідно з відомим заповітом, похований письменник і художник, вчений і викладач, а також символ нашої країни – Тарас Шевченко.
Тарас Григорович пройшов пішки від Києва до самого Канева, зупинявся на ніч в селах, розмовляв з людьми про далеку минувшину, козаччину і нелегку долю кріпаків. Мабуть тоді Шевченко взнав від старожилів щось таке потаємне про ці місця, що вони заворожили його. Останніми передсмертними словами Шевченка були: «До Канева…».

Завдяки Злученому Українському Американському Допомоговому Комітету (ЗУАДК) 1 листопада мали можливість відвідати у Каневі Шевченківський національний заповідник група філологічно обдарованих учнів Чернівецької області. Досить відрадно, що учні Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки Ребюк Антоніна та Юрій Дмитро завдяки наполегливій праці та результатам, змогли відкрити для себе історичні та значимі місця нашої держави.
Враження від подорожі на Чернечу гору та відгук учасниці освітньо-пізнавальної екскурсії Ребюк Антоніни: «Поїздка дуже сподобалася та залишила чимало спогадів. Особливо сподобалася екскурсія в музеї та відвідини святого місця – могили Батька України – Шевченка. Протягом поїздки переважали тільки позитивні емоції та хороший настрій. Перебуваючи на могилі, мене не покидало відчуття творчості та натхнення. Отже, роблю висновок, що недаремно з’їздила  та набралася сил та натхнення. Дуже дякую організаторам».











Немає коментарів:

Дописати коментар