вівторок, 13 лютого 2018 р.

Урок української мови

12 лютого 2018 року в училищі, згідно з графіком роботи методичної комісії суспільно-гуманітарних дисциплін, викладач української мови Ю.Л. Філіп провела урок на тему "Складне речення з різними видами зв'язку".

Методична мета - використання завдань дослідницького характеру, спрямованих на активізацію пізнавальної діяльності учнів у процесі роботи з наочними посібниками та дидактичним матеріалом.
Епіграфом уроку стала цитата буковинського громадського діяча, письменника, етнографа Григорія Воробкевича "Вчуся, бо інакше не здобуду кращого майбутнього".
Після організаційного моменту та перевірки домашнього завдання учні виконали термінологічний диктант. Потім викладач запропонувала учням подумати та дати відповідь: «Чому саме вибрана така теза?». Учні розглянули тезу як речення та дали відповідь на питання викладача.
Сприйняття нового матеріалу проводилося за допомогою аналізу схем, на основі яких учні формулювали визначення складного речення з різними видами зв’язку. У процесі виконання практичних вправ викладач оптимально застосувала інтерактивні форми роботи, у результаті чого учні провели дослідження з елементами аналізу. Робота супроводжувалась демонстрацією відеороликів та презентацій. 
Вдумливо підібраний дидактичний матеріал дав змогу зміцнити та поглибити знання учнів, дати їм можливість мислити  та сформувати стійкі вміння застосовувати на практиці набуті знання.












Немає коментарів:

Дописати коментар