понеділок, 19 лютого 2018 р.

Подія, яка трапилася майже 100 років назад, актуальна і сьогодні

19 лютого 2018 року в Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки викладач Любов Іванівна Петровська провела відкритий урок історії «ЗУНР. Акт злуки УНР і ЗУНР».

Епіграфом уроку стали слова В. Липинського: "Ніхто нам не збудує державу, коли ми її не збудуємо. І ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути". Любов Іванівна розпочала урок з презентації «Цей день в історії України», де згадали історичні події, що відбулися 19 лютого.
Використання на уроці підручників, дидактичних матеріалів сприяло розвиткові самостійності учнів, вмінь виконувати логічні дії – порівнювати, аналізувати, висловлювати судження, робити висновки. Використання відеороликів та фото матеріалів дало можливість занурити учнів у події того часу. Ефективне використання засобів медіа на уроці дало можливість формувати інформаційну культуру учнів.
Матеріал подано блоками з використанням самостійно розроблених викладачем опорних конспектів, схем, таблиць. На уроці забезпечувалися головні вимоги до викладання історії - високий науково-теоретичний рівень, відповідність викладання сучасному стану історичної й педагогічної науки, передовій практиці, закономірностям навчально-виховного процесу. Важливою умовою організаційної чіткості в проведенні уроку є вміння Любові Іванівни створювати необхідну творчу навчальну атмосферу, живу зацікавленість в тій роботі, що проводиться на уроці.

Дякуємо Вам, Любове Іванівно, за цікавий медіаурок.
















2 коментарі:

  1. Дякую за приємні відгуки! Я ніколи не задоволена своїми уроками на 100%, тому що завжди є ще над чим працювати - і мені, і учням.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У Вас всі уроки цікаві, бо Ви любите свій предмет і нашу країну та хочете донести це до учнів.

      Видалити