вівторок, 6 лютого 2018 р.

Участь у форсайтній сесії

Сьогодні, 6 лютого, на базі ПТУ №8 м. Чернівці проводилася форсайтна сесія.
Форсáйт (від англ. Foresight — «погляд у майбутнє») — це систематична спроба зазирнути в довгострокове майбутнє науки, технології, економіки та суспільства з метою ідентифікації зон стратегічного дослідження та появи нових високих технологій, що подають надії приносити найбільші економічні та соціальні вигоди. Програма форсайтної сесії "Міжнародна дорожня карта викладання туризму у закладах професійно-технічної освіти Буковини".
На відкритті сесії виступили директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Михайлівна Палійчук, експерт з питань розвитку систем професійної освіти у країнах Європейського Союзу, завідувач лабораторії зарубіжних систем професійної освіти і навчання Інституту професійно-технічної освіти НАПН України Олександра Володимирівна Бордієнко, експерт з Латвії, проект-менеджер Ризького технікуму туризму та творчої індустрії Артурс Хомінс.
У трьох "Делфі групах" обговорили проблеми та шляхи розбудови міжнародної діяльності, стан, проблеми та песпективи викладання спецпредметів, забезпечення якісного володіння іноземними мовами. Заступник директора з навчально-виробничої роботи Галина Писаревська взяла участь у роботі однієї з "делфі груп". І хоч в училищі не проводять підготовку робітників сфери туризму, інформація є корисною і для інших видів підготовки.









Немає коментарів:

Дописати коментар